Information från Ale VVS

Värmen ska vara tillbaka nu, vi har provkört systemet genom att höja värmen till radiatorerna mer än vad det SKA vara vid den här utetemperaturen. Se till att alla termostater är fullt uppvridna till högsta siffran.

Om någon/några radiatorer i lägenheterna inte blir varma, går det bra att lufta dem för att se om det finns någon luft kvar i dem. Dock inte innan kl 12:00 på Lördag 2020-11-14. Viktigt är att ni meddelar ordföranden om detta INNAN ni luftar radiatorerna, så ordföranden kan fylla på värmesystemet ifrån källaren igen. För att informera om du kommer lufta dina radiatorer i din lägenhet, skicka ditt mail till täckdiket3@gmail.com

Nu är det mildgrader utomhus och varmt för årstiden, så tillopsteperaturen i radiatorer blir således inte så hög. Vid tex +10 grader kanske det är 30 grader på vattnet in till radiatorerna, medans det vid -20 kan vara +50 grader på vattnet. Så bara för att radiatorn är ljummen behöver det inte betyda att något för att vårt värmesystem styrs av hur varmt det är utomhus vid just det tillfället.

Ni kan med fördel, om ni upplever det kallt i er lägenhet, lägga en termometer i mitten av rummet på ca 1 meters höjd för att få en rättvis rumstemperatur som ni sedan meddelar ordförande.